CSS előadás nyelve

meghatározás

Stílus nyelv „CSS” (röviden: „Cascading Style Sheets”), „Cascading Style Sheets”, a vízesés név abból a jellemző borítása, ami már korábban írt, a stílus, ingatlan, deklarált később lesz fontos.

„CSS” a nyelv, amely arra szolgál, hogy meghatározza a látszatot, hogy a nyelvet, ami épül internet, HTML.

A „CSS” ellenőrzik a méret, szín, határok, belső terek külső terek, összehangolás egy tárgy, szöveg vagy kép.

CSS betölti a referáló a tervezés a szerkezet egy weboldal által létrehozott HTML, környezet megteremtése hatékonyabb és szervezett fejlődését.

Ez a nyelv általában írva, hogy egy fájl kiterjesztése „Css”, például »estilo.css« ez a fájl tartalmazza a HTML kódot a <link>, ahol elsősorban a »href« attribútum meghatározza a külső CSS fájl vagy az útvonalon.

A CSS nyelv értelmezi a böngésző, aki úgy értelmezi a HTML, majd hozzáadja a stílus olvasás vagy tolmácsolási a fájl vagy CSS kódot.

Hivatalos weboldal:  https://www.w3.org/Style/CSS/

verzióelőzményei

1994-1996, javaslatok stílusok jöttek létre önállóan, és mindegyik böngésző megpróbálja végre a saját módon határozza meg, például egy színes levelek, stílusok is közvetlenül használható HTML attribútumokat.

1996 "CSS" 1-es verzió, míg a HTML volt 4.0.

1998 „CSS” 2-es verziója, javítja bizonyos funkciók, de sokáig tartott fejlődni.

2006 „CSS” 2.1 verzió, a hivatalos verzió a W3C által közzétették.

2011-ben, „CSS” 3-as verzió hivatalosan azt mondja, az nem változat inkább egy marketing kampányt a nyelvet és annak előnyeit, tényleg, mi történt oszlik modulok, ahol egy sor jellemzők fejlődni függetlenül, ezért azt mondta, hogy lesz egy 4-es verzió, mivel ezek a modulok, hogy egy önálló változatot. Jött a HTML5 nyelv, amely hozta a hihetetlen és szuper tehetséges jellemzőkkel rendelkezik, mint az API, ahol az elemek hatásköre super a Javascript nyelvet.

W3C oldalon látjuk a specifikáció minden egyes változat,  http://w3c.org/Style/CSS/specs .

 

bibliográfia:

"Wikipedia", https://es.wikipedia.org/wiki/Hoja_de_estilos_en_cascada
"MDN" https://developer.mozilla.org/es/docs/Web/HTML/Elemento/link

 

Artículos relacionados